- Aquest event ja ha passat.
Taller del remei tradicional d’elaboració de l’oli de peix porc
17 de setembre de 2016 @ 11:30 - 12:30
| GratuïtNavegació d'Esdeveniment
Activitat a càrrec de Rosa Subirós, antropòloga i infermera
L’oli de fetge de peix porc és un remei natural usat tradicionalment pels pescadors de la Costa Brava, que s’obté del fetge d’un peix anomenat porc o tamborer i que era utilitzat pel calmar el dolor de cremades i evitar la formació d’ampolles, accelerant la cicatrització de la ferida.
Els resultats obtinguts amb alguns anàlisis realitzats al Departament de Química Farmacèutica de la UB, indiquen que aquest oli conté un gran nombre de components amb un gran interès biològic, que el fan un excel·lent suplement dietètic, que pot ser d’interès per al tractament de malalties dermatològiques, artrosis i d’altres malalties òssies.
Prèviament es farà una lectura de Gaziel sobre els pescadors, extreta de l’obra Sant Feliu de la Costa Brava, en el marc de les noves rutes literàries “Espais Escrits”, de la Institució de les Lletres Catalanes.
Lloc: Museu d’Història (Edifici Monestir). Pl. Monestir, s/n. Sant Feliu de Guíxols
Inscripció i reserves: Presencialment a l’Oficina de Turisme i Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols, a través del telèfon 972821575, A/e museuhistoria@guixols.cat
Organitza: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Museu d’Història-Espai del Metge i de la Salut Rural (Antena de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de Catalunya). Programa Etnologia en Xarxa.