- Aquest event ja ha passat.
Inauguració del curs 2016-2017 de la Càtedra Martí i Casals
11 de novembre de 2016 @ 19:00 - 20:00
Navegació d'Esdeveniment
Inauguració del curs 2016-2017 de la Càtedra Martí i Casals amb la xerrada “El valor nutritiu dels llegums”, a càrrec del Sr. Abel Mariné, Catedràtic de Nutrició i Bromatologia de la UB
L’ONU ha proclamat el 2016 l’Any Internacional dels Llegums amb la finalitat de conscienciar la societat dels seus avantatges nutricionals i augmentar-ne el consum arreu del planeta. En la dieta actual, el consum de llegums és escàs perquè tenen poc prestigi social, s’associen a temps d’escassetat i no existeix un mercat gurmet que els doni valor. Però, des d’un punt de vista nutricional, són uns aliments de gran interès. Aporten una quantitat moderada de calories, proteïnes de bona qualitat, poc greix (excepte la soja), força fibra, minerals i vitamines. Els hidrats de carboni que contenen —el midó—, s’absorbeixen lentament, fet que és saludable per a tots, especialment pels diabètics. Ajuden a baixar el colesterol i a combatre l’estrenyiment. No tenen gluten i els celíacs els poden consumir. El cost dels llegums fa que seguin uns aliments excel·lents en la relació preu-valor nutritiu. Per això se’ls ha anomenat, amb raó, com la “carn dels pobres”.
“El valor nutritiu llegums”. Imprès i resum de la xerrada